Binadaki çatlaklar statik ve dinamik çatlaklar, taşıyıcı yapıdaki çatlaklar ve taşıyıcı olmayan yapıdaki çatlaklar, kuru ve ıslak çatlaklar, sıvalardaki kılcal çatlaklar, binalardaki oturma çatlakları gibi gruplara ayrılmaktadır.
Özellikle içinden su akan çatlaklar betonarmede korozyona sebep olmakta ve don sırasında yapıyı tahrip etmektedir.
Islak veya su sızıntısı olan çatlakların ve soğuk derzlerin su yalıtımı için daha elastik ve kapalı hücre yapısı oluşturan poliüretan enjeksiyon ürünleri kullanılmaktadır. Su ile temas halinde süratli şekilde şişerek köpük halinde gelir ve bu şekilde su sızıntısını durdurur.
Suyun akışkanlığına yakın olan malzeme beton içine basınçlı makine ile enjekte edilir. Malzeme beton içinde suyun girdiği çatlakların ve boşlukların içine sızarak basınç altında sıkışır ve saniyeler içinde donar. Malzeme kürünü tamamladıktan sonra dışarıdan hiçbir müdahaleyle bozulmaya, çözülmeye uğramadığından betonun içine su girişini engeller. Betonu ve içindeki demir donatıyı suyun olumsuz etkilerinden kurtarır.
Enjeksiyon uygulaması yüksek basınç üretebilen pompa yardımıyla yapılır. Kullandığımız ürünler, ıslak yüzeylerde çok iyi tutunma sağlar. Kullanıcıya ve çevreye zararlı değildir.
Klasik yalıtım uygulamalarında, pozitif yönden müdahale edilemeyecek su sızıntısı durumlarında yapılan işlemler; ya beton yüzeyinin sızan suyun basıncına mukavemetli malzeme ile kapatılması ya da kapiler etkili denen malzemelerin beton yüzeyine sürülerek betonun içine nüfuz etmesinin beklenmesidir.
Klasik yalıtım malzemelerinin uygulanması halinde, suyun beton içinde dolaşması engellenemeyecek, sadece ön yüzeyinden su çıkışı görülmeyecektir.
Betonun içine sızan su, zamanla demir donatıyı zayıflatacak ve bina gerekli taşıyıcı güçten mahrum kalacaktır.
Poliüretan Enjeksiyon Sistemi, suyu betondan tamamen uzaklaştıracağı için en etkili ve kesin su izolasyon sistemidir.
Poliüretan reçine enjeksiyon makinesi motorlu ve hidroliktir. Enjeksiyon makinesi pistonlu olup sıvı halde olan poliüretan reçineleri yüksek basınçla transfer etmek amacıyla kullanılır. Enjeksiyon makinesinin enjeksiyon yapabilmesi için uzatmalı yüksek basınca dayanıklı hidrolik hortumlar olması gerekmektedir. Enjeksiyon makineleri 220 volt elektrik ile çalışabilen yüksek devirli motorlar ile transfer pistonlarını harekete geçirirler bu sayede poliüretan basınçlı şekilde duvar, beton ve benzeri çatlakların içerisine doldurulması sağlanır.