Binamızı, sağlığımızı, yaşamımızı ve konforumuzu tehdit eden su'dan korunmak için yapılan işlemlere SU YALITIMI denir. Yapılarda su yalıtımı, suyun hangi şiddet ile nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek, yapı elemanlarını dolayısıyla yapıya zarar vermesini önlemek için yapılır. Suyun yapılarda sıvı veya gaz halinde bulunması, binanızda korozyona, beton da yıpranmalara ve zararlı etkilerin en önemli nedenidir. Su yapıya çeşitli şiddetlerde farklı yollardan girebilir. Bu durum aynı zaman da Yapı'nızın depreme direncini zayıflatır.
Su Yalıtım Malzemeleri;
Polyurea, Poliüretan, Bitüm, Akrilik, Elastomerik,Likit Ürünler ve Çimento Esaslı Sürme Yalıtım malzemeleri, Sentetik Örtüler, Polimer Bitümlü membranlar
Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtım uygulaması, binanın güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını önler. Suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.
Su yalıtımı yapılarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar, banyo, lavabo, wc gibi ıslak hacimler, su deposu, suni gölet, havuzlar.